• Marijn Poelman
  • 13 dec 2018

Groningen pakt punt in rommelig duel bij VVV

FC Groningen heeft zondagmiddag in Venlo met 0-0 gelijkgespeeld tegen VVV. Het was voor de Trots van het Noorden pas het tweede gelijkspel in vijftien speelronden. De ploeg van trainer Danny Buijs stijgt met het behaalde punt naar de veertiende plek op de ranglijst. Michael Breij maakte na een blessure zijn rentree als invaller. Komende zondag speelt Groningen de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

In Venlo trad FC Groningen aan zonder de geschorste aanvoerder Mike te Wierik. Samir Memisevic nam zowel de aanvoerdersband als de plek centraal in de defensie over Te Wierik. Tom van de Looi startte in de basis en op die manier had de basiself een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 91 dagen. Volgens de statistieken van FOX Sports het jongste elftal dat ooit in de Eredivisie op de been werd gebracht door FC Groningen.

De uitploeg bleef in de eerste helft moeiteloos op de been en kreeg in de persoon van Django Warmerdam de grootste kans op de openingstreffer. Uit een rebound van een inzet van Ajdin Hrustic schoot Warmerdam echter over het Limburgse doel. Aan de overzijde van het veld was het aanvaller Mlapa die Sergio Padt op zijn weg vond richting een mogelijk doelpunt.

Het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd was een forse overtreding van Jerold Promes die bij de zijlijn op hoge snelheid met gestrekt been zijn tegenstander Ritsu Doan op kniehoogte raakte en in eerste instantie met rood van het veld verwijderd werd. Op aandringen van videoref Siemen Mulder herriep scheidsrechter Serdar Gözübüyük, na het bekijken van herhalingen op vertraagde snelheid, de beslissing en volstond geel voor de aanvoerder van VVV.

Zo werd de tweede helft ook met elf tegen elf gespeeld en in het eerste kwartier had VVV-Venlo een overwicht. Doelman Sergio Padt hield zijn ploeg in die fase nadrukkelijk op de been. De goalie had vorige week tijdens FC Groningen-NAC Breda (5-2) nog een ongelukkige middag, maar mocht zich nu toch de held van de middag noemen.

Helemaal gezien het feit dat hij een onbedoelde ‘aanslag’ van Chris Kum overleefde. De linksback van VVV moest een keiharde botsing bij een duel om de bal bekopen met een hoofdwond en speelde de wedstrijd verder met een tulband en bovendien korte mouwen. In het verloop van de tweede helft wisselden beide trainers nog wel met aanvallende intenties, maar konden de ploegen niet echt een vuist maken.

Zo stevende het duel af op een voor de Eredivisie zeldzame 0-0 en staat VVV na vijftien duels op een keurig aantal van 20 punten. Voor FC Groningen betekende het veertiende wedstrijdpunt een stijging op de ranglijst van twee plekken. De ploeg van Danny Buijs staat nu op plek veertien en zal komende zondag met Mike te Wierik, maar zonder de geschorste Ajdin Hrustic gaan aantreden tegen FC Emmen. Het duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint zondag 16 december keurig om half drie!

 

Bron: https://www.fcgroningen.nl/nieuws/groningen-pakt-punt-in-rommelig-duel-bij-vvv/2

Ga terug naar het overzicht